Arról, hogy miért Biciklit Gilles-nek! Watteau komédiása, Gilles, régóta kedves a számomra. Tudja a bánat, hogy miért. A bánat, persze, azért is, de mind a figura, mind pedig a hozzá fűződő viszonyom ennél valamivel összetettebb, nyilván. Sőt, olykor új, számomra is meglepő összefüggések fedik fel magukat, de ezekről talán máskor, máshol. Szóval az ötlött az eszembe, hogy kéne neki szerezni egy biciklit. Nem feltétlenül, hogy felviduljon tőle, talán csak, hogy hozzá tartozzon. De igazából azt se bánnám – bár némileg meglepne, bevallom – ha kibiciklizne vele a képből.

Arról, hogy miért shopping list Indulás előtt kaptam Orsitól egy kis bevásárlólistás noteszt, hogy leírjam bele, miket láttam. Ez tehát a napló, minden oldalán ott a SHOPPING LIST felirat, innen gépelem a bejegyzéseket, bár persze egy idő után – néhány nappal megérkezésemet követően ­– megtelt. Hál' Istennek, hogy így mondjam.

2012. március 13., kedd

Városok, kilométerek2011. március 13., vasárnap – ezt írja az előző bejegyzésem felett. Utána csúful abbahagytam a blogírást, magyarázkodni minek is, kicsit kár, de nem annyira: bejegyzés elszáll, történet megmarad, ha máshol nem, hát itt belül.

Azért még megírnék néhány dolgot, amik azóta történtek, meg néhány olyat is, amik nem történtek, csak adatok, és hát valamiképpen keretezik a történteket.

Április 17-én indultam el Berlinből, igaz, hogy az ellentétes irányba, de ez is a visszaút része volt: meglátogattam Sevánt, aki akkor éppen Koppenhágában élt, és festett. Innen már elkezdtem a jó irányba menni, és néhány hét múlva, június 6-án, hétfőn megérkeztem Kolozsvárra. 2998 km, összesen 5062.

Az útvonal Kolozsvártól Kolozsvárig: Kolozsvár, Fugyivásárhely, Karcag, Budapest, Győr, Pozsony, Bécs, Jihlava, Prága, Drezda, Lipcse, Magdeburg, Berlin, Templin, Neustrelitz, Krakow am See, Rostock, hajóval Gedserbe, Stubbekobing, aztán megint sátorozás, de nem emlékszem, pontosan hol, talán Vordingborgtól keletre a tengerhez közel, majd Karise, Haslev, Koppenhága, Malmö, Lund, hajóval Trelleborgból Sassnitz-be, Stralsund, sátorozás Wolgast körül, Usedom szigetén át Szczecinbe, Koszalin, Bytow, Gdansk, Torun, Plock, Varsó, Radom, Kielce, Krakkó, Zakopane, Kassa, Abaújszina, Kisvárda, Szatmár és keretes szerkezet.

Az utak, amiken mentem, hol főutak voltak, hol kevésbé főutak, hol bicikliút, hol erdei, néha pedig komp.

Ez lenne tehát a „projekt” (vagy mi) váza, hátha nemsokára lényeg is lesz (egy-két elmaradt történet a hajléktalanszállóból, plusz néhány az útról), most pedig kipróbálom, hogy tudok-e még bejegyzést feltölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése