Arról, hogy miért Biciklit Gilles-nek! Watteau komédiása, Gilles, régóta kedves a számomra. Tudja a bánat, hogy miért. A bánat, persze, azért is, de mind a figura, mind pedig a hozzá fűződő viszonyom ennél valamivel összetettebb, nyilván. Sőt, olykor új, számomra is meglepő összefüggések fedik fel magukat, de ezekről talán máskor, máshol. Szóval az ötlött az eszembe, hogy kéne neki szerezni egy biciklit. Nem feltétlenül, hogy felviduljon tőle, talán csak, hogy hozzá tartozzon. De igazából azt se bánnám – bár némileg meglepne, bevallom – ha kibiciklizne vele a képből.

Arról, hogy miért shopping list Indulás előtt kaptam Orsitól egy kis bevásárlólistás noteszt, hogy leírjam bele, miket láttam. Ez tehát a napló, minden oldalán ott a SHOPPING LIST felirat, innen gépelem a bejegyzéseket, bár persze egy idő után – néhány nappal megérkezésemet követően ­– megtelt. Hál' Istennek, hogy így mondjam.

2010. október 31., vasárnap

Szeptember 30, csütörtök, második nap


Fugyivásárhely – Karcag, kb. 11–17, 102,29 km, átlagsebesség 18,64

Egyszer mondta Rolex, hogy lapos terepen nehezebb tekerni, mint mászós terepen, és én nem értettem, hogy ez valami metafora, vagy mért mond ilyen hülyeséget, aztán ezen az útvonalon megértettem, elég egyszerű. Ha mászni kell, akkor ereszkedni is, azalatt pedig az ember pihen, és a sebesség is többé-kevésbé kiegyenlítődik, laposon viszont folyamatosan tekerni kell, ami akár fárasztó is lehet. Egyébként a fáradtság az általában csak a nap végén mutatkozik, addig a térdfájás dominál, mint hátráltató tényező. Remélem, nincs porcikakopás, vagy hasonló gonosz. Akár lehetne is, mert ugyan azt mondják, hogy ilyen fiatalon nem szokott kialakulni, de a gonosz irracionális. 

Biciklivel tilos - kivéve célforgalom! Kérem, nekem pontosan az volt a célom, hogy az adott útszakaszon forgalomba jöjjek. Egyébiránt még rengeteg ilyen fotó készült...


A határnál megmondták, hogy vegyem fel a sárga mellényt, mert anélkül büntetnek, így felvettem a sárga mellényt. Magyorország területén a CISTI meg ISTY névtáblájú kamionok mellett olyanok is megjelentek, mint: MAGÁNYOS, VŐFÉLY. Este megevés és megalvás a karcagi református gimnázium menzáján, illetve annak valami vendégszobájában, teljesen kedves fogadtatás, reggel egy zacskó pogácsa is állt az asztalon a reggeli mellett, köszönet Koncz Tibor lelkész úrnak, meg azoknak a kedves néniknek, akik a gimnáziumban gondoskodtak arról, hogy rendben legyek szállásilag meg étkezésileg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése