Arról, hogy miért Biciklit Gilles-nek! Watteau komédiása, Gilles, régóta kedves a számomra. Tudja a bánat, hogy miért. A bánat, persze, azért is, de mind a figura, mind pedig a hozzá fűződő viszonyom ennél valamivel összetettebb, nyilván. Sőt, olykor új, számomra is meglepő összefüggések fedik fel magukat, de ezekről talán máskor, máshol. Szóval az ötlött az eszembe, hogy kéne neki szerezni egy biciklit. Nem feltétlenül, hogy felviduljon tőle, talán csak, hogy hozzá tartozzon. De igazából azt se bánnám – bár némileg meglepne, bevallom – ha kibiciklizne vele a képből.

Arról, hogy miért shopping list Indulás előtt kaptam Orsitól egy kis bevásárlólistás noteszt, hogy leírjam bele, miket láttam. Ez tehát a napló, minden oldalán ott a SHOPPING LIST felirat, innen gépelem a bejegyzéseket, bár persze egy idő után – néhány nappal megérkezésemet követően ­– megtelt. Hál' Istennek, hogy így mondjam.

2010. október 31., vasárnap

Október 6, szerda, nyolcadik nap


Nagy alvás után nagy városnézés (kis történelemmel egybekötve) Juli édesanyjával, majd suli után Juli is csatlakozott, forrócsokizás a csokoládézóban, ők sapanyolt meg talán jamajkait ittak, én mexikóit chillivel, ánizzsal és vaníliával, este film, Őfelsége pincére voltam, Hrabal regénye Menzel rendezésében, jó volt újranézni, majd kis google térképezés, zuhany és jóéjt! 

Posta utca

A városban van egy Posta utca nevű sétálóutca, a két szélén a kövek közé beépített kerek üveglapok (olyanszerűek, mint azok a lámpák mondjuk a Karolina-szobor, vagy bizonyos épületek körül, lehet, hogy este ezek is világítanak) vannak különböző városok postai bélyegzőjével (azt hiszem, ezek bele vannak vésve az üvegbe), egészen vagány, a végén meg egy szoborkompozíció részét képező, és közben rendesen funkcionáló bronz levélgyűjtő láda, tudjátok, mint nálunk azok a pirosak. 

És most következik a sok kép, kevés szöveg rész, tudom, hogy erre vártatok.

Vincent-palota, sajnos közelről csak egy ablakot sikerült lefotózni (azt is mondhatnám, hogy egy ablak engedett közel magához, de igazából az történt, hogy lemerült a gép), de hátha ki tudjátok ezt nagyítani, s akkor meglátjátok azokat a kis csodákat. 


Starry Night


Esterházy-palota.


"Gyógyszertár" felirat a magyar időkből.



Cumil, olyan fordított háztetővel a 'c' betűn.


Paparazzi. Én őt, ahogy ő engem.


Hátból.


A Chaplin-szerű vidám bácsi, akinek létformája az üdvözlés.


A háttérben Lechner Ödön Kék temploma, keressetek rá a neten. Vagy Pozsonyban.


Ők azok, akiknek mindent, nagyon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése